Menu weselne

zestaw platynowy

Menu 220, - / os.

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą
Lampka wina musującego na przywitanie gości

Zupa - wazy
Domowy rosół z kury z makaronem

II danie - półmiski
Polędwiczki z pieczoną papryką
Filet drobiowy faszerowany masłem i parmezanem
Zrazy wołowe z grzybami duszone w sosie własnym

Ziemniaki z masłem i koperkiem, kluski śląskie z masłem, frytki
Warzywa duszone w maśle, sałata z winegretem ziołowym, marchewka z pomarańczą

Deser
creme brulee z karmelizowanym cukrem

Przekąski zimne
Schab pieczony ze śliwkami wędzonymi
Terina z kurczaka z pistacjami prażonymi
Boczek pieczony z prażoną cebulka i czosnkiem
Jajka faszerowane szynką w sosie z zielonego groszku
Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Sałatka krabowa z jabłkiem i koperkiem
Sałatka Gyros z kurczakiem
Tortilla faszerowana: ziołowym serem i prażonym bekonem, kurczakiem i warzywami
Łosoś gravlax – marynowany w koprze i morskiej soli – faszerowany twarożkiem z ogórkiem
Sandacz gotowany z musem z suszonych pomidorów w oliwie
Deski serów z winogronem i bakaliami
Owoce
Ciasta
Pieczywo mieszane

Przekąski gorące
Kurczak a'la Strogonow na białym winie z pieczarkami
Halibut z pieca na gorącej sałatce z ziemniaków i warzyw grillowanych
aromatyzowanych bazylią w sosie kaparowym
Barszcz czerwony, krokiet z pieczarkami

Napoje – bez limitu
Soki owocowe (w dzbankach), napoje - cola, fanta, woda mineralna (butelki 1l) – w stołach
Kawa (z expresu, parzona), herbata (6 smaków) - bufet

TOP